top of page
Zoeken
  • selis06

Ook ik leer nog elke dag bij van de kinderen en andere ouders


Om maar met de deur in huis te vallen; wie wil zijn kind nou niet zien opgroeien? Samen spelen in vrijheid, contact leggen met andere kinderen, jong leert van oud en vice versa. Samen op avontuur naar (zorg)boerderij Buiten Gewoon, de Witte Veer, een groot moestuinproject, het blotevoetenpad lopen en lekker vies worden in de klei. Dit is zo een greep uit de activiteiten waarbij je als ouder bij Vivanto ook betrokken kan zijn.


Mijn hart gaat sneller kloppen en ik krijg als vanzelf een lach op mijn gezicht wanneer ik tijdens mijn ouderparticipatie prachtige situaties zie ontstaan tussen kinderen, of wanneer ze ontdekken wat ze zelf allemaal kunnen. Hen hierbij ondersteunen, inspireren en voorleven is prachtig en geeft veel inspiratie en energie. En ja, ook ik leer nog elke dag bij van de kinderen en andere ouders.


Mijn kind vindt het zelf ook erg fijn wanneer mama of oma op school is (ook grootouders kunnen een rol vervullen) waardoor er vanuit vertrouwen en veiligheid alles op zijn eigen tijd wordt ontdekt. Van hang- en plakkind naar een vrolijk rond rennend mannetje die precies weet wat hij wil :)


Ik kan als ouder vanuit mijn eigen belangstelling en expertise bijdragen. Zo ben ik (professioneel) kapster bij KnipVanto, onze kapsalon waar de kinderen graag klant zijn, kijken en helpen waar mogelijk. Hier wordt geknipt en geverfd tot aan krullen gezet bij de kinderen zelf of klanten van buitenaf. De opbrengst gaat naar voer voor de dieren en o.a. zaadjes voor de moestuin of wat we als school nodig hebben.


Ook help ik in de moestuin waar we samen met vrijwilligers voor zorgdragen. De groenten en fruit die we oogsten worden verwerkt in een gerecht die samen met de kinderen wordt bereid of mogen, als er over is, mee naar huis.


Door de actieve ouderparticipatie is er veel aandacht voor de kinderen. Alle ouders kunnen zo op hun eigen wijze bijdragen aan de ontwikkeling van alle kinderen van Vivanto en alle ouders kunnen leren van elkaar én van de kinderen.

310 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page